Rafting

Bli med på rafting for en frisk og actionfylt naturopplevelse i vakre omgivelser. Rafting i Valldal passer de aller fleste, både nybegynnere og de som har prøvd rafting før.

Elven Valldøla er godt egnet for rafting med morsomme stryk fordelt utover den 11km lange strekningen vi padler. Du får føle spenning, svømme et stryk og ikke minst servert en liten lokal delikatesse.

Pris

890,- per person

Alder

15 år eller eldre.

Sesong

Mai – August

Varighet

4 timer

Oppmøte

Du møter opp ved våre lokaler i Valldal sentrum hvor du møter andre gjester og våres hyggelige guider. Vi informerer om dagens tur og du får utdelt våtdrakt, hjelm, flytevest og sko. Etter skifting og tilpassing av utstyr kjører vi buss opp til Hoel bru hvor raftingen starter. Der holder turlederen en grundig sikkerhetsprat før en blir fordelt i flåtene med hver sin guide og en går gjennom litt padleteknikk.

På elven

Litt trening i trygge omgivelser blir det før vi starter friskt med morsomme stryk og valser den første delen. Når elven blir litt roligere tar vi første stopp på raftingturen. Her får alle anledning til å prøve å svømme gjennom et stryk i elven. Det er en spennende og lærerik opplevelse å kjenne kreftene fra elven mens du flyter nedover bølgene. Turen går så videre nedover Valldøla gjennom vakker og spektakulær natur med høye fjell, stryk og jordbæråkre.

Litt over halvveis på turen tar vi en pause langs elvebredden. Vi tenner bål, koker vann og alle får servert hjemmelaget svele med lokale valldalsjordbær og rømme. Etter påfyll av litt energi tar vi fatt på den siste og mest interessante delen av elven. Farten øker og vi får flere og lengre stryk å rafte gjennom. Etter ca. 11 km med vakker natur, opplevelser og spenning, flyter flåtene rolig ut i den vakre Norddalsfjorden ved Valldal sentrum, der vi tar flåtene i land og går tilbake til våre lokaler for å bytte om.

Ta med

Ullundertøy er fint å ha under drakten for bedre varme og komfort. Husk også tørt undertøy til etter turen. En liten håndduk kan være kjekt å ha med.

Utstyr

Alt nødvendig utstyr er inkludert. Du får utdelt våtdrakt, våtjakke, raftingsko, redningsvest og hjelm.

Vanlige spørsmål (FAQ)

Blir det tatt bilder på turen?

Guidene har med et kamera på turen. Vi gjør vårt beste for å ta bilder av turen underveis. Ta kontakt på facebook for å motta bilder etter turen.

Er det pause underveis? Og får man noe å spise?

Vi har en pause på ca 30 minutter litt over halvveis på raftingturen. Her går vi på land, fyrer opp bål og serverer en liten lokal delikatesse og noe varmt å drikke. Allergier må gis beskjed om ved bestilling.

Hva må vi ta med selv?

Vi anbefaler at du tar med ullundertøy eller superundertøy til å ha under drakten. Spesielt på kalde dager. I tillegg er det lurt å ta med tørt undertøy og en handduk. Alt annet nødvendig utstyr får du av oss.

Hvor langt strekke rafter man?

Totalt 11km på elven. Fra Hoel bru og ned til fjorden.

Hvor lenge er man på elva?

Farten vi holder nedover elven varierer mye etter vannføringen i elven, men totalt fra 1,5 – 2 timer bruker vi på rafte den 11km lange strekningen.

Hvor mange er det plass til i en raftingflåte?

Det er plass til maks 6 gjester i tillegg til 1 guide. Vi tilpasser antallet i flåten etter gruppestørrelser slik at gjester fra samme gruppe får sitte i samme flåte.

Hvor mange har dere plass til på en tur?

Vi en maks kapasitet på 36 personer per tur. Større grupper ta kontakt for forslag til aktiviteter.

Hvor mange må man være for at dere kan arrangere tur?

Vi må ha minimum 6 personer for å arrangere tur. Mindre grupper samkjører vi med andre grupper slik at vi får minst 6 deltakere på turen.

Kan jeg ta med en som en yngre enn 15 år?

Det er 15 års aldersgrense på rafting og juving. Vi kan i enkelte tilfeller gi tillatelse for personer som fyller 15 inneværende år. Ta kontakt og forhør deg på forhånd.

Når på året er det best å rafte?

Normalt sett er det høyest og mest stabil vannføring de siste ukene i juni. Men også ellers i sesongen i forbindelse med mye nedbør kan vi få høy vannføring som gir ekstra fart og morro på elva.

Tilbys det skreddersydde eller lukkede turer?

Ja, ta kontakt for mer informasjon og et uforpliktende tilbud.