Juving

Prøv juving, en fantastisk naturopplevelse i det spektakulære juvet rett nedenfor Gudbrandsjuvet!

Følg en spennende og utfordrende løype gjennom juvet som byr på rappellering, balansering på tau, hopping ned i juvet, klyving, taubane og svømming.

Pris

890,- per person

Alder

15 år eller eldre.

Sesong

Juli – September

Varighet

4 timer

Gubrandsjuving

Juvingen foregår like ved Gubrandsjuvet, ca 15km fra Valldal sentrum i retning Trollstigen. Vi holder oss i et parti av elva der vannet renner rolig gjennom spektakulære formasjoner i fjellet. Her har vi laget en løype med ulike hindringer som vi må passere, vi starter lengst oppe i juvet og beveger oss nedover. Første utfordring er rappellering fra kanten og ned på en fjellhylle. Derifra tar vi oss over elven ved å balansere på tau som er strukket over til den andre siden. Etter å klatret ytterligere litt lenger ned mot elven står det første møte med elven for tur med et hopp ifra 3-4 meters høyde. Videre tar vi oss opp på fjellet igjen før det blir mer moro med hopping, bading, klatring og taubane. Det hele avsluttes med en felles svømmetur ned styrket i enden av juvet.

Oppmøte og utstyr

Oppmøte er ved våre lokaler i Valldal sentrum. Her får alle utdelt det nødvendige utstyret som kreves for en tur gjennom juvet. Våtdrakt, flytevest og sko gjør at vi holder varmen i det kalde elvevannet, mens hjelm, klatresele og sikkerhetsslynger gjør at vi kan ferdes sikkert ved rappellering og klatring. Når alt utstyr er tilpasset hver enkelt tar vi oss frem til parkeringsplassen ved Gudbrandsjuvet. Herifra rusler vi bort til kanten av juvet der juvingen skal starte. Her vil en av våre instruktører gå igjennom alt som skal skje og det deltakerne trenger å vite for å kunne ta seg gjennom juvet på en tryggest mulig måte. Vi splitter gruppen opp i maks 6 gjester per instruktør slik at hver delgruppe får sin egen guide gjennom løypen.

Ta med

Ullundertøy er fint å ha under drakten for bedre varme og komfort. Husk også tørt undertøy til etter turen. En liten handduk kan vere kjekt å ha med.

Utstyr

Alt nødvendig utstyr er inkludert. Du får utdelt våtdrakt, våtjakke, sko, redningsvest, hjelm, klatresele og sikkerhetsslynge.

Vanlige spørsmål (FAQ)

Er det pause underveis?

På denne turen har vi ikke en organisert pause, men det er flere muligheter for et pust i bakken hvor en kan slappe av å nyte turen.

Hva må vi ta med selv?

Vi anbefaler at du tar med ullundertøy eller superundertøy til å ha under drakten. Spesielt på kalde dager. I tillegg er det lurt å ta med tørt undertøy og en handduk. Alt annet nødvendig utstyr får du av oss.

Hvilke krav stiller dere til deltakerne?

Juving er den aktiviteten som krever mest fra deltakeren. Du bør være i normal fysisk form og ikke ha ekstrem høyde- eller vannskrekk. Ingen tidligere erfaring er nødvendig, du får alle nødvendige instrukser hos oss.

Hvor mange har dere plass til på en tur?

Vi en maks kapasitet på 36 personer per tur. Større grupper ta kontakt for forslag til aktiviteter.

Hvor mange må man være for at dere kan arrangere tur?

Vi må ha minimum 6 personer for å arrangere tur. Mindre grupper samkjører vi med andre grupper slik at vi får minst 6 deltakere på turen.

Kan jeg ta med en som en yngre enn 15 år?

Det er 15 års aldersgrense på rafting og juving. Vi kan i enkelte tilfeller gi tillatelse for personer som fyller 15 inneværende år. Ta kontakt og forhør deg på forhånd.

Tilbys det skreddersydde eller lukkede turer?

Ja, ta kontakt for mer informasjon og et uforpliktende tilbud.