Havkajakk

Opplev Norddalsfjorden og Tafjorden fra havkajakk. Fantastisk natur skjermet fra store båter og cruisetrafikk.

Med Valldal som utgangspunkt er det flere flotte strekninger å padle både for kortere og lengre turer. Vi har utleie, guida turer, kurs og skreddersydde opplegg.

Pris

Utleie fra 300,-
Guida tur fra 550,-

Alder

Fra 5 år ilag med voksen

Sesong

April – Oktober

Varighet

Fra 3 timer

Guida tur til Fjørå – 4 timer

sea-kayak-fjora-3

Pris kr 990,- per pers. (Gruppepriser tilgjengelig – se prisliste)

Bli med oss på en fire timers tur på den vakre Norddalsfjorden og den gjemte Tafjorden. Stille og eksklusiv, uten cruiseskip og større båter.

Dette er en rundtur som starter og ender i Valldal. Vi padler langs Syltefjellet før vi entrer Tafjorden, en gjemt UNESCO verdensarv fjord.  Vi passerer Vika og Fjørå, og krysser fjorden over til Osvika. En gammel fjordgård. Her nyter vi utsikten og en deilig lunsj. Turen tilbake går langs andre siden av fjorden. Her får vi oppleve møtet mellom det gamle samfunnet og den moderne fiskeindustrien, samt et fint fossefall. Er vi heldige ser vi kanskje en ørn eller ei nise på vei tilbake. Undervegs på turen vil guiden vår gi deg kunnskap om lokal historie, kultur og natur, og sørge for at du kan få en avslappet og fin tur.

Dette er derfor en fin tur for både nybegynnere og viderekomne. Passelig lang og i vakre omgivelser. Lunsj inkludert.

Guida tur til Vikasætra – 5-6 timer

sea-kayak-vikasetra-2

Pris kr 1290,- per pers. (Gruppepriser tilgjengelig – se prisliste)

Bli med oss på en kombinert kajakktur og fjelltur, og opplev rolig padling på fjorden, historie og minner fra gammelt, og spektakulær fjordutsikt.

Vi padler fra Valldal langs Syltefjellet og krysser fjorden over til Kvernhusnestet der vi går i land. Herfra går turen til fots opp 450 høydemeter til Vikasætra som er en gammel seter med lang historie og fantastisk utsikt over fjorden og Valldal. Gåturen tar ca. en time i bratt terreng på fin sti. Vi nyter en god lunsj med lokale delikatesser på seteren, før vi tar samme vei tilbake.Undervegs på turen vil guiden vår gi deg kunnskap om lokal historie, kultur og natur, og sørge for at du kan få en avslappet og fin tur.

Passer for alle i normal fysisk form. Husk gode sko til fjellturen. Lunsj inkludert.

Guida tur til Tafjord – 7-8 timer

sea-kayak-tafjord-2

Pris kr 1490,- per pers. (Gruppepriser tilgjengelig – se prisliste)

Opplev den fantastisk flotte Tafjorden med sin storslåtte natur. Fosser dundrer ned i fjord, fjellgårder som ligger idyllisk til og ikke minst en fjord som er skjermet for større båter og cruisetrafikk. Tafjorden er på UNESCO verdensarvliste på lik linje med Geirangerfjorden og Nærøyfjorden, men er bortgjemt og uberørt av de store turistmassene.

Turen går fra Valldal til Tafjord, og vi tilpasser med en eller flere pauser undervegs. Det blir gode muligheter for å ta bilder, nyte en deilig lunsj med lokale delikatesser og ta inn de store inntrykkene. Undervegs på turen vil guiden vår gi deg kunnskap om lokal historie, kultur og natur, og sørge for at du kan få en avslappet og fin tur.

Dette er en litt lengre tur og normalt sett bruker vi 4-5 timer for å padle denne strekningen. Lunsj og transport tilbake fra Tafjord er inkludert.

Guida familietur – 3 timer

gallery-sea-kayak-03

Pris kr 650,- per pers. (Gruppepriser tilgjengelig – se prisliste)
Familiepakke (2 voksne + 2 barn under 15 år) – 1600,-

Dette er en perfekt familietur hvor hele familien får blitt med på kajakktur på fjorden. I fellesskap får dere oppleve et storslått fjordlandskap, hørt historien om Sylteormen i fjorden og oppleve fellesskap og mestring. Hvor langt vi padler tilpasses hver enkelt gruppes ønsker og lyster, og det er gode muligheter for leik og sprell. Er vi heldige ser vi kanskje en ørn eller ei nise på fjorden, eller kanskje får vi fisk på kroken?

Dette er en lett tur perfekt for en familie som ønsker en felles aktiv naturopplevelse.

Barn mellom 5 og 10 år må være i dobbel kajakk ilag med voksen.

Lunsj med lokale delikatesser

På alle våre guidede kajakkturer (ikke familietur – kan kjøpes som tillegg) serverer vi en lunsj bestående av lokale delikatesser med både varm og kald drikke. Vi er opptatt av å formidle lokale mattradisjoner, og mener en naturopplevelse blir mye mer verdt om en også oppleve smaken av området også. Har en allergier ønsker vi beskjed om dette ved bestilling så vi får tilpasset lunsjen til dine behov.

Utleie av Havkajakk

Havkajakk er den beste måten å oppleve fjorden på! Vi har kajakker til utleie, både enkle og doble. Leien inkluderer spruttrekk, padleåre og vest. Med Valldal som utgangspunkt kan vi anbefale korte turer til Vika, Fjørå, Osvika eller Linge. Har du en hel dag til rådighet og er i god form rekker du å padle helt til Tafjord og tilbake.

Alle som leier må ha erfaring med havkajakk fra før og gjennomført redning av en veltet kajakk. Som bevis anbefaler vi «Våttkort-sertifikat» fra Norges Padleforbund. Har du ikke erfaring fra før anbefaler vi å bli med på guida tur eller å bli med på et kurs med oss. Dette for din egen sikkerhet og vår trygghet.

Ta med

Ta med vind- og vanntett jakke for bedre varme og komfort. En varm ull/fleece-genser, lue og hansker er fint å ha på kalde dager. Skyggelue, solbriller og solkrem anbefales om det er sol. Kamera og en flakse vann er kjekt å ha med.

Utstyr

Du får utdelt kajakk, padleåre, spruttrekk og redningsvest. Muligheter for leie av våtdrakt eller padlejakke. Vanntette pakkposer kan kjøpes.

Vanlige spørsmål (FAQ)

Er det mulig å leie kajakk for flere dager?

Ja det er fullt mulig å leie kajakk for lengre perioder. Ta kontakt for et pristilbud.

Hvor mange kajakker har dere?

Vi har 12 enkle og 6 doble kajakker.

Kan dere hente/levere kajakker andre steder enn Valldal?

Vi kan hente eller levere kajakk også andre steder enn Valldal. Men kun dersom du har Valldal som enten start- eller stoppsted. Kontakt oss for pris på henting/levering.

Kan jeg ha barn med i dobbel kajakk?

Vi har 5 års aldersgrense for barn i dobbelkajakk med voksen. En må likevel være trygg på at barnet sitt rolig i kajakken og ønsker å bli med, då det er begrensa med plasser å gå i land langs med fjorden.

Må man ha våttkort for å leie kajakk hos dere?

Alle som leier kajakk med oss må ha erfaring med kajakk tilsvarende introduksjonskurs havkajakk og våttkort fra Norges Padleforbund. Har du ikke våttkort må du kunne vise til tilsvarende erfaring. Dette for din egen sikkerhet og vår trygghet. Padling skjer på eget ansvar.

Tilbys det skreddersydde eller lukkede turer?

Ja, ta kontakt for mer informasjon og et uforpliktende tilbud.